
Położona w centrum wioski karczma to miejsce spotkań mieszkańców. Ma szczególną atmosferę nieco tajemniczą idealną do snucia opowieści. Panuje tutaj lekki półmrok, źródłem światła są wiszące u sufitu niewielkie lampiony i kinkiety. Z powodu słabego światła trudno dokładnie określić kolor ścian, choć wyglądają na ciemnożółte. Karczma jest udekorowana w nieco tradycyjnym stylu. W sali głównej znajdują się liczne drewniane stoły otoczone przez ławy i krzesła, w tym obszernym pomieszczeniu, każdy znajdzie dla siebie miejsce. Zwykle pachnie tu dobrym jedzeniem, a za barem czekają wina i beczki z piwem. Lada z orzechowego drewna i dostawione przed nią wysokie krzesła znajdują się w bliskim sąsiedztwie schodów prowadzących na piętro, gdzie znajdują się wolne pokoje do wynajęcia. W każdym znajduje się niewielka szafa, łóżko i szafka nocna z małą lampką. Pokoiki są skromne, ale za to schludne i czyste, gotowe do przyjęcia gości.
MENU:
Napoje:
Wino czerwone 45 c/ kieliszek
Wino białe 45 c/ kieliszek
Wino różowe 45 c/ kieliszek
Wino musujące 45 c/ kieliszek
Szampan słodki 45 c/ kieliszek
Szampan wytrawny 45 c/ kieliszek
Whisky 89 c/ kieliszek
Brandy 90 c/ kieliszek
Likier 70c/kieliszek
Piwo jasne15c/kufel
Piwo ciemne 15c/kufel
Piwo miodowe 15c/kufel
Wódka 30c/kieliszek
Martini 45c/kieliszek
Shot 35c/kieliszek
Kamikaze 59 c/ kieliszek
Malibu 70c/kieliszek
Gin z tonikiem 50c/kieliszek
Woda 5c/szklanka
Mleko 10c/szklanka
Kawa czarna 6c/szklanka
Cappuccino 6c/szklanka
Herbata 5c/szklanka
Gorąca czekolada 9c/szklanka
Jedzenie:
Sałatka grecka – 10c
Sałatka z tuńczykiem – 11c
Sałatka wiosenna - 12c
Pierś z kurczaka – 12 c
Udka, podudzia z kurczaka – 11c
Kaczka pieczona z jabłkiem –50c
Wołowina pieczona w rękawie – 30c
Bigos – 10c
Ziemniaczki z grilla – 5c
Ryż biały – 4c
Pierogi (10szt., ze szpinakiem, z serem, z kapustą i grzybami, z mięsem, ruskie) - 25c
Naleśniki: (2szt., z owocami, z serem, ze śmietaną) - 20c
Ryba smażona - 35c
Ryba wędzona - 30c
Ryba po grecku - 45c
Filety śledziowe - 28c
Szarlotka na ciepło z lodami – 15c
Sernik – 10c
Panna Cotta na malinach – 13c
Desery lodowe – 18c